Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Арсеній Яценюк звернувся до громадянського суспільства

20 Листопада 2015 • 12:59

Кіл-сть переглядів: 569

«Це не просто проведення реформ – це робота зі збереження держави Україна. Це робота по боротьбі за нашу незалежність і за наше майбутнє», – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 20 листопада, на відкритті Сьомого щорічного Форуму громадянського суспільства країн Східного партнерства.

 

Прем’єр-міністр наголосив на важливості для громадянського суспільства продовжувати діалог з українським Урядом:

«Ми не по різні сторони барикад, ні в якому разі. Навпаки – ми знаходимося по одну сторону боротьби за наше спільне майбутнє. У кожного своя компетенція і у кожного своя відповідальність. Але у нас всіх одна-єдина ціль – зробити нашу країну сильнішою, провести дуже складні реформи, які потрібні для країни, і зробити наших людей щасливими».

 

Такі рішення є частиною програми реформ з європейськими партнерами, з Міжнародним валютним фондом, Великою сімкою:

«Я кажу про складні рішення, які прийняли країни-члени Європейського Союзу 20 років тому в реформі енергетичного сектору, в зміні бюджету, в зміні соціальної політики країни, в зміні податкової політики країни. В тотальній заміні системи і органів державного управління. Це те, що не додає політичних балів жодному Уряду».

 

Прем’єр-міністр України сказав, що громадянському суспільству не потрібні політичні бали. Громадянському суспільству, так само, як і владі, потрібен реальний результат. І тому в такі складні часи для країни голос і ваша людей надзвичайно важливі. 

 

Він підкреслив, що Уряд готовий не просто слухати громадянське суспільство: «Уряд слухає». Арсеній Яценюк нагадав, що, зокрема, саме у відповідь на запит громадськості було змінено членів комісії з обрання керівництва Національного антикорупційного агентства, ухвалений пакет антикорупційного законодавства.

Версія для друку