Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Азербайджанська діаспора передала допомогу житомирським десантникам

21 Квітня 2015 • 10:13

Кіл-сть переглядів: 883

21 квітня з ініціативи громадської організації «Конгрес солідарності Азербайджанців України» в облдержадміністрації відбувся благодійний захід. Представники азербайджанської спільноти вручили командуванню Високомобільних десантних військ Збройних Сил України телевізор, супутникову антену, принтер та папір.       

 

За підтримку дякували заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський та заступник командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України Павло Щербань.

 

У своєму виступі Ярослав Лагута наголосив: «Конгрес солідарності Азербайджанців України приймає активну участь в громадському житті області. При цьому, багато добрих справ організація робить без камер та журналістів. Окрім розвитку національної культури, азербайджанці активно допомагають бійцям АТО. Такі благодійні заходи доводять, що українське суспільство демонструє єдність представників різних національностей, громадських організацій та політичних партій. У всіх нас спільні цінності – неподільність кордонів, громадянське суспільство, соціальна справедливість та допомога Збройним Силам. При цьому всі, хто долучаються до підтримки наших мужніх захисників Батьківщини, можуть розраховувати на підтримку влади».

 

Для багатьох азербайджанців Україна стала другою Батьківщиною, і представники цієї національної спільноти вважають себе щирими патріотами нашої держави. У цьому одностайні радник Посольства Азербайджанської Республіки в Україні Назім Алієв, голова обласної громадської організації «Конгрес солідарності Азербайджанців України» Мамедов Ільгар Гасан Ага огли та голова об’єднаного Конгресу Азербайджанців України Ровшан Тагієв.

 

 За словами, Назіма Алієва, офіційна позиція Посольства Азербайджанської Республіки в Україні – це підтримка нашої держави, визнання її суверенітету і територіальної цілісності, а також вболівання за мир у країні.  

 

Представники азербайджанської спільноти визнають, що на Житомирщині їм комфортно і спокійно, адже ніхто не відчуває дискримінації чи упередженого ставлення. Саме тому, неважливо, на яку суму передається допомога. Головне, що це реальний крок до об’єднання різних етнічних груп в ім’я повернення в державу миру та її захисту. 

 

a

 

 

b

 

c

 

d

 

e

 

f

 

g

 

n

 

m

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку