Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Бердичівський район виконав завдання першого етапу четвертої хвиля мобілізації на 100%

13 Березня 2015 • 12:02

Кіл-сть переглядів: 613

Голова Бердичівської райдержадміністрації Вадим Синельников та секретар Бердичівської міської ради Василь Толочко розповіли в ефірі програми «Актуально» на телеканалі «Житомир» про те, як район та місто виконують мобілізаційні завдання, допомагають пораненим бійцям АТО та сім’ям загиблих, а також готують на випадок виникнення надзвичайних ситуацій захисні споруди.

 

За словами Вадима Синельникова, завдання першого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації на Бердичівщині виконані на 100%. Наразі з району мобілізовано 58 військовослужбовців, у тому числі 7 офіцерів. Представники влади опікуються 14 пораненими земляками, які проходять реабілітацію. Сільські ради надають матеріальну допомогу у розмірі від 3 до 8 тис. грн. Не залишають у Бердичівському районі без уваги й родини загиблих. Як розповів Вадим Синельников, щотижня в зону АТО відправляються автобуси, які доставляють бійцям все найнеобхідніше. Голова райдержадміністрації особисто сідає за кермо, аби завезти мужнім землякам продукти, одяг та засоби захисту.

 

Василь Толочко звернув увагу на те, що діти двох заступників Бердичівського міського голови зараз виконують бойові завдання в зоні проведення АТО. Посадовець повідомив, що на сході України загинуло 9 бердичівлян. Родини загиблих отримали по 50 тис. грн. допомоги, а міська влада  взяла на себе всі витрати на поховання. За словами Василя Толочка,  минулоріч близько 1 млн. грн. було виділено для підтримки поранених, родин загиблих та переселенців. А 386 жителів  міста звільнили від сплати за комунальні послуги.

 

62 захисники Батьківщини з Бердичева були поранені в зоні АТО, і всі вони отримали матеріальну допомогу від 5 до 20 тис. грн. Секретар міської ради наголосив, що керівники міста знають  проблеми кожної сім’ї загиблого, а також володіють інформацією про стан здоров’я поранених бійців. Завдяки розумінню і небайдужості бердичівлян у неспокійний регіон постійно передають допомогу для своїх земляків, а також для них відправили тепловізори та автобус. 

 

У Бердичівському районі триває впорядкування захисних споруд. Як повідомив Вадим Синельников, їх налічується  46, з яких 39 – обмежено готові, а 7 – неготові. За словами Василя Толочка, у місті є 3 сховища та 43 протирадіаційні укриття, в яких можуть розміститися 14 тис. 200 осіб, а також 169 підвалів багатоповерхових будинків, які готові прийняти 52 тис. людей, а в підвалах шкіл і дитячих садочків можуть знайти прихисток ще 8 тис. громадян.

 

Прес-служба облдержадміністрації    

Версія для друку