Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбар’єрність: У Житомирі відбувся тренінг з ментального здоров’я для жінок-лідерок з інвалідністю. ФОТО. ВІДЕО

25 Липня 2024 • 12:10

Кіл-сть переглядів: 150

На базі інклюзивно-ресурсного центру міста Житомир відбувся тренінг з ментального здоров’я для жінок-лідерок з інвалідністю. Захід об’єднав жінок, які не тільки пережили важкі життєві обставини, але й прагнуть стати справжніми лідерами.

 

Участь у тренінгу взяла Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській обласній військовій адміністрації Неля Ковалюк. Вона привітала присутніх, підкресливши важливість створення безбар’єрного простору в місті.

«Дуже приємно сьогодні вас усіх тут бачити. Я рада, що всі, хто є в цій аудиторії, мають ціль створити безбар’єрний простір у нашому місті. Сьогодні ми маємо зосередити увагу на людях, які постраждали внаслідок війни. Ми маємо навчити їх жити та приймати своє тіло таким, яким воно є. Це не просто та займає багато енергії, але це важливо», — наголосила Неля Ковалюк.

Пані Неля також зазначила, що в рамках цього проєкту будуть відбуватися заняття щодо збереження ментального здоров’я, жінок-лідерок, які очолюють громадські організації для людей з інвалідністю.

«Жінка-лідерка, що очолює громадську організацію людей з інвалідністю, бере на себе перший контакт з людьми, які постраждали й мають інвалідність. Ці жінки переносять важкі моменти та негатив інших людей на собі. А тому вони також потребують підтримки», — додала вона.

Директорка центру та тренерка заходу Алла Шовтюк, використовувала інноваційні методики під час заняття, навчаючи присутніх того, як стати лідером, підтримувати оточуючих і при цьому зберігати власну енергію. Вона зазначила, що під час наступних тренінгів використовуватиме інструменти арттерапії, такі як техніка «Ріка життя», «Чотири поля», двосторонню стимуляцію, а також надасть багато корисних практичних порад учасницям.

 

Окрім основного тренінгу, учасниці навчалися розмовляти про пережиті травми — як свої, так і своїх близьких — та ділилися досвідом. Це дозволило їм відчути підтримку і зрозуміти, що вони не одні у своїх переживаннях.

 

Після тренінгу Неля Ковалюк разом з секретарем Міської Ради Галиною Шиманською та директоркою центру Аллою Шовтюк оглянули центр та обговорили подальші плани розвитку інклюзивного середовища в Житомирі.

 

Цей захід став важливим кроком у створенні безбар’єрного простору та підтримці ментального здоров’я жінок-лідерок з інвалідністю.

 

 

 

 

Версія для друку