Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбар’єрність: Як отримати попередній досвід для першої роботи?

04 Вересня 2024 • 12:55

Кіл-сть переглядів: 106

Майже у кожній вакансії серед вимог щодо працевлаштування вказується рівень досвіду. І навіть коли достатньо всього кількох місяців – перед молодим спеціалістом, який щойно закінчив університет, постає питання: як потрапити на роботу, щоб отримати попередній досвід, якщо для цього вже необхідно його мати?

 

Питання не таке безвихідне та нелогічне, яким може здатися на перший погляд. Адже необхідні навички студентам під силу отримати ще у ході навчання. Як саме це зробити – у рекомендаціях на порталі «Дія.Безбар’єрність», створеному у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів».

 

Ось кілька з них:

 

1. Пройти стажування. Не обов’язково за своїм профілем чи тільки в одній компанії.

 

2. Долучитися до волонтерства. Добровільний труд може розкрити сильні сторони людини, і чим більше він відповідатиме майбутній професії – тим краще.

 

3. Знайти підробіток або неповну зайнятість. Будь-який фріланс заслуговує на місце у резюме, адже це теж ілюстрація здобутих навичок та особистих якостей кандидата.

 

Більше рекомендацій зібрано у розділі «Шукачам роботи» в окремому матеріалі.

 

А ще пам’ятайте: коли молодому спеціалісту відмовляють у роботі через вік – це один із найпоширеніших у трудовій сфері видів дискримінації.

 

Як протидіяти проявам ейджизму – детально розповідається за посиланням.

 

Портал «Дія. Безбарʼєрність» створено спільно з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, а також Уряду Швеції, за аналітичної підтримки ГО Безбар’єрність.

 

Версія для друку