Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбар’єрність: Жителі Житомирщини можуть долучитися до розбудови безбар’єрного простору в Україні

27 Вересня 2024 • 14:05

Кіл-сть переглядів: 71

Свої ідеї та ініціативи за цією тематикою громадяни та профільні громадські організації можуть запропонувати до 30 вересня поточного року. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Радниці-уповноваженої Президента України з питань безбар’єрності Тетяни Ломакіної.

 

Це стало можливим у межах Плану заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності на 2025–2026 роки. Він допоможе формувати відповідну політику для людей з інвалідністю, ветеранів з інвалідністю, людей старшого віку, молоді, жінок та батьків, які виховують маленьких дітей.

 

Зокрема, план охоплюватиме доступність інфраструктури, транспорту, освіти, охорони здоров’я, публічних послуг, працевлаштування, спорту тощо.

 

Надіслати пропозиції можна до 18:00 30 вересня за посиланням. Вони будуть розглянуті й опрацьовані експертами спільно із профільними міністерствами.

 

Нагадаємо, що Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору до 2030 року була ініційована Першою леді Оленою Зеленською та ухвалена Кабінетом Міністрів у 2021 році. Її мета — створити простори, послуги й інформацію без бар’єрів для всіх груп населення.

 

Версія для друку