Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Безкоштовні медичні послуги: Що можуть отримати пацієнти, підписавши декларацію з лікарем ПМД?

20 Червня 2024 • 14:57

Кіл-сть переглядів: 276

Кожен громадянин України, який успішно підписав декларацію з лікарем первинної медичної допомоги (ПМД), отримує право на низку безоплатних лабораторних та діагностичних досліджень. Це гарантує доступ до якісного медичного обслуговування та своєчасного виявлення захворювань, що може значно покращити здоров’я нації.

 

Безпосередньо на прийомі лікар може оглянути пацієнта, провести скринінг на певні захворювання та зробити швидкі тести на інфекційні захворювання.

 

Безоплатно можна пройти:

  • інструментальну діагностику: електрокардіографію, пікфлоуметрію (пікову швидкість видиху для оцінки дихальної системи), вимірювання гостроти зору, слуху; отримати направлення для консультації з лікарем-спеціалістом;
  • скринінг на наявність розладів психіки та поведінки;
  • раннє виявлення ВІЛ, туберкульозу, гепатитів, інфекцій, які передаються статевим шляхом.
  • Крім того, пакет включає такі аналізи, як: загальний аналіз крові, сечі; аналіз рівня холестерину та глюкози в крові.
  • Для проведення лабораторних досліджень лікар виписує направлення та направляє пацієнта до лабораторії.

 

Важливо відзначити, що всі витратні матеріали, необхідні для проведення досліджень, входять до вартості послуг ПМД, яку оплачує Національна служба здоров’я України. Це означає, що пацієнт не повинен додатково сплачувати за пробірки для аналізу крові, рукавички, шприци, спиртові серветки та інші необхідні матеріали.

 

Підписання декларації з лікарем ПМД — це крок до забезпечення свого здоров’я та отримання безкоштовних медичних послуг, які можуть суттєво вплинути на якість життя. Використовуйте свої права на охорону здоров’я, підписуйте декларацію та проходьте необхідні обстеження вчасно!

 

 

 

Версія для друку