Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#БезпечнеНавчання: Подаруйте дітям турботу – долучайтеся до ініціативи «Аптечка для школярів»

22 Вересня 2022 • 12:25

Кіл-сть переглядів: 301

SOCAR Energy Ukraine ініційовано проведення благодійної акції «Аптечка для школярів» – збір коштів на медичні набори для школярів. Долучитися до ініціативи відтепер може кожен бажаючий.

 

З кожного особливого горнятка напою з малюнком півника, придбаного в мережі заправок SOCAR, частина коштів йтиме на забезпечення школярів медичними наборами, що врятують життя під час небезпеки.

 

Аптечки також містять інструкції з психологічної допомоги для учнів та персоналу шкіл. Ці інструкції були підготовлені в межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської щодо створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

«Для нашої команди підтримка українців, дорослих та дітей, завжди є пріоритетом. Ми вдячні нашим партнерам за згуртованість, за згоду взяту участь у такому важливому проєкті. З одного боку, нам би дуже хотілось, щоб ці набори ніколи й нікому не знадобилися. Але з іншого боку, дуже важливо, що завдяки цим аптечкам школярі матимуть змогу врятувати життя собі чи оточуючим у випадку небезпеки», – зазначив Ігор Орлов, директор мережі SOCAR Energy Ukraine.

Партнером та реалізатором благодійного проєкту SOCAR Energy Ukraine виступає благодійна платформа dobro.ua та експертну підтримку надає Міністерство освіти і науки України.

«Безпека усіх учасників освітнього процесу – єдина умова очного навчання під час воєнного стану. Спільними зусиллями державних органів, територіальних громад та партнерів Міністерства освіти і науки вдалося створити можливість традиційного навчання у 64% шкіл. Однак робота у цьому напрямі триває. Ініціатива компанії SOCAR підтримати українських учнів, забезпечивши їх спеціальними медичними наборами, сьогодні є важливим компонентом наших прагнень – безпеки, збереження життя та здоров’я кожної дитини і педагога, а також психологічної стабільності під час навчання. Дякуємо відповідальному бізнесу за добрі справи», – наголосив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Директорка благодійної платформи dobro.ua Ірина Гуцал підкреслила, що українські діти саме зараз критично потребують турботи та уваги, тому партнерство dobro.ua та Socar буде присвячено саме їм.

«Діти – наше майбутнє. Вони мають отримувати безперебійний доступ не тільки до знань, а й до якісної медичної допомоги під час небезпеки. Кава у благодійному горнятку на SOCAR – це не лише про допомогу тут і зараз, до якої так просто долучитися, це про внесок у майбутнє життя та добробут України», – сказала Ірина Гуцал.

Як дорослі можуть допомогти дітям під час надзвичайних ситуацій, дізнавайтеся в «Абетці безпеки».

Версія для друку