Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Безпека територій – це спільна відповідальність, а не тільки військових — Віталій Бунечко

28 Липня 2022 • 17:47

Кіл-сть переглядів: 1 303

Сьогодні, 28 липня, відбулася робоча нарада щодо упорядкування діяльності добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ) та функціонування блокпостів на Житомирщині.

 

Участь у нараді взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно зі своїм заступником Олександром Федьком, голови РВА, представники правоохоронних органів, територіальної оборони, військової служби правопорядку, територіальних громад Житомирщини та командування ОУВ «Волинь».

 

«Всі ми знаємо, що Держава мобілізує до оборони територій усі можливі сили та засоби. І добровольчі формування громад є такою самою частиною національного спротиву, як і територіальна оборона», — сказав Віталій Бунечко.

 

Начальник Житомирської ОВА наголосив, що ДФТГ мають здійснювати захист країни й області виключно в законодавчому та правовому полі. Потрібно максимально запобігати й попереджувати усі можливі невідповідності при формуванні та несення служби ДФТГ.

 

Допомога добровольчим формуванням, їх забезпечення та фінансування лежить зокрема на плечах голів територіальних громад. Саме від рішень місцевої влади у багатьох питаннях залежить ефективність заходів з підвищення обороноздатності Житомирщини.

 

«Безпека територій – це спільна відповідальність не тільки військових, а й представників територіальних громад, на базі яких створюються воєнізовані підрозділи. Мешканці міст та містечок повинні розуміти ступінь покладеної на них відповідальності за охорону своїх осель, вулиць та визначеної території», — додав Віталій Бунечко.

 

Начальник Житомирської ОВА також зазначив, що одним з важливих завдань є контроль над зброєю у добровольчих формувань. На сьогодні триває робота над тим, щоб вся зброя була вилучена і перебувала під наглядом керівництва підрозділу. Також необхідно врахувати стан діючих блокпостів у населених пунктах та провести їх відповідну оптимізацію, адже стан тимчасових укріплень з часом погіршується внаслідок погодних умов і потребує негайного оновлення.

 

«Отже, ми повинні спільними зусиллями нарощувати місцеві сили й готувати потужний організований спротив. Разом ми сильні, разом переможемо!», — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що Віталій Бунечко долучився до відзначення Дня Української Державності.

 

 

Версія для друку