Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Бійці АТО мають можливість пройти курс повноцінної реабілітації в санаторії «Дениші»

26 Лютого 2015 • 12:21

Кіл-сть переглядів: 737

Під час прямого ефіру програми обласного телебачення «Віч-на-віч» 25 лютого заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута відзначив високий рівень реабілітації бійців АТО в обласному лікувально-санаторному центрі «Дениші». Посадовець наголосив, що на разі в закладі є вільні місця і звернувшись до фахівців консультативно-лікарської комісії, що функціонує на базі обласної клінічної лікарні імені О.Ф. Гербачевського, військовослужбовці мають шанс пройти повноцінну реабілітацію в санаторії. Заступник голови облдержадміністрації закликав бійців, які після лікування повертаються додому, аби побути з рідними, приїздити в лікувально-санаторний центр разом зі своїми дружинами. Така можливість передбачена і підтримка близької людини однозначно прискорить процес адаптації військових до мирного життя. 

 

Ярослав Лагута зазначив, що народний депутат України Ольга Богомолець під час робочого візиту в нашу область запропонувала вивчити та поділитися на загальнодержавному рівні досвідом реабілітації бійців АТО на Житомирщині.

 

За словами начальника Житомирського військового госпіталю Олександра Серебрякова, за час бойових дій у Донецькій та Луганській областях стаціонарне лікування у шпиталі пройшло понад 2 тис. військових. Завдяки програмі реабілітації, розробленої Міністерством оборони України, перші наші земляки вже відправилися на відпочинок в санаторні заклади «Пуща-Водиця» та «Трускавець».  

 

Як зазначив директор центру реабілітації та здоров’я «Відродження» Матвій Хренов, у закладі пройшли реабілітацію 50 військовослужбовців. За допомогою сучасних методик там безкоштовно лікують ураження опорно-рухового апарату та хребта. Протягом тижня клініка може прийняти 2-3 бійців, які звертаються за допомогою.

 

Прес-служба облдержадміністрації  

  

Версія для друку