Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Більше 6 тисяч жителів області пройшли обстеження на комп’ютерному томографі

12 Лютого 2018 • 12:10

Кіл-сть переглядів: 313

З початку роботи сучасного комп’ютерного томографа в обласній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського обстеження пройшли 6 тис. 200 жителів Житомирщини.

 

Про це повідомляє головний лікар КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» Богдан Леськів.

 

За його словами, протягом тринадцяти місяців роботи – адже старт роботи томографа відбувся 11 січня 2017 року – вже 6 тисяч 200 жителів області успішно пройшли обстеження. Томограф працює цілодобово і за потреби у святкові та вихідні дні.

 

Так як з обласного бюджету у 2018 році на витратні матеріали для томографа – рентгенплівку та контраст – виділили 1 млн грн, то всі категорії громадян Житомирщини проходять обстеження безкоштовно та не оплачують вартість витратних матеріалів.

 

Для проходження томографії жителям області потрібно лише направлення лікаря.

 

Нагадаємо, що у січні минулого року голова ОДА Ігор Гундич відкрив сучасний комп’ютерний томограф, на якому було проведено перше обстеження.

 

Довідково: Вартість комп’ютерного 32-зрізового томографа виробництва фірми Toshiba Medical Systems Corporation разом з автоматичним інжектором  фірми Medtron, Німеччина складає майже 12 млн грн (11 997 000 грн).

 

Це багатошаровий або ж «мультиспіральний», «мультизрізовий» комп’ютерний томограф, який за один оберт рентгенівської трубки томографа отримує не один зріз, а два і більше.

Версія для друку