Бізнес Житомирщини: Попит на продукцію — це перспектива на розширення виробництва

20 Березня 2025 • 15:11
Кіл-сть переглядів: 98
В умовах воєнного стану стабільність економіки та розвиток місцевого бізнесу набувають особливого значення. Попри всі виклики, підприємці продовжують працювати, створювати робочі місця та забезпечувати продукцією область.
Саме про підтримку малого та середнього бізнесу йшла мова під час робочої поїздки начальника Житомирської районної військової адміністрації Юрія Тарасюка до Потіївської громади, а саме до місцевих підприємств, які сьогодні відіграють важливу роль у соціально-економічному розвитку регіону.
Сучасне аграрне господарство, що працює за європейськими стандартами якості ТОВ «Добриня». Підприємство засноване у 2009 році, має потужну виробничу базу: з 2022 року тут утримується 4 тисячі свиней, з яких 400 – свиноматки. Щотижня 180 голів відправляється на м’ясокомбінат, забезпечуючи продукцією не лише Житомирщину, а й інші регіони України. Має 1800 га землі в обробітку, де вирощує пшеницю, соняшник, кукурудзу, ячмінь і ріпак.
Роботу свинокомплексу забезпечує 8 працівників, загалом працює 15, всі процеси максимально автоматизовані, що дозволяє ефективно управляти виробництвом. Окрім цього, підприємство має власний кормоцех і три комбайни, що дає змогу самостійно вирощувати та заготовляти корми для тварин.
Окрім економічної діяльності, свинокомплекс активно підтримує громаду. Керівництво підприємства не лише створює робочі місця, а й надає матеріальну допомогу для вирішення нагальних потреб місцевих мешканців.
Керуючий відділенням ТОВ «Добриня» Владислав Однорог розповів про виклики, які постали перед підприємством з початку повномасштабного вторгнення, а також поділився планами щодо розширення виробництва.
«Попри всі труднощі, бізнес адаптується до нових умов. Це свідчить про те, що українці не зупиняються перед викликами, а шукають шляхи для подальшого розвитку», – зазначив Юрій Тарасюк.
Ще одним прикладом стійкості місцевого бізнесу є сімейне господарство з вирощування шампіньйонів, яке успішно розвивають Валентина Харченко та її син Андрій. Підприємство спеціалізується на екологічно чистому вирощуванні грибів, використовуючи сучасні технології та якісні матеріали. Зростаючий попит на продукцію відкриває перспективи для розширення виробництва та залучення нових працівників.
Дякуємо бізнесу Житомирщини!