Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Близько сотні підприємців області взяли участь в «Експортному дні» у Житомирі

13 Березня 2018 • 11:15

Кіл-сть переглядів: 272

Упродовж 2016 та 2017 років структура і частина європейських ринків для експорту з Житомирщини становила близько 60%. При цьому зростання обсягу експорту за цей час склало в середньому близько 20%.

 

Про це зазначив директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексій Шатило під час виїзного засідання Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Участь в засіданні взяли близько 100 підприємців та експортерів Житомирської області.

 

«Така велика кількість учасників свідчить про те, що у підприємців Житомирщини є зацікавленість та бажання експортувати. Разом з тим, це свідчення того, що є ще багато проблем на цьому шляху, над якими потрібно працювати. У 2015 році відбувся корінний злам у структурі географічного експорту нашого регіону. Ми перейшли на так звані «стійкі» ринки – ринки ЄС. І вже протягом 2016 та 2017 років структура і частина європейських ринків для експорту залишилась на рівні близько 60%. При цьому зростання обсягу експорту склало в середньому близько 20% .Ці можливості, про які ви сьогодні почуєте, потрібні для розвитку наших традиційних галузей й дадуть поштовх для експортного зростання. Від імені голови ОДА Ігоря Гундича дякую гостям, які знайшли час провести «Експортний день» у Житомирі. Сподіваюсь, що нашими спільними зусиллями ми вирішимо всі проблеми у напрямку експорту товарів», – зазначив Олексій Шатило.

 

Торговий представник – заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська привітала учасників засідання та зазначила: «Одним із наших головних завдань є створення умов на внутрішньому ринку і співпраця з іншими органами для того, щоб український бізнес розвивався з точки зору його експортного потенціалу. Ми започаткували проведення засідань Ради з просування експорту у регіонах у минулому році. Але ми прекрасно розуміємо, що експорт робить не Уряд, а підприємці, які працюють не лише в українських умовах бізнесу, а й в складних умовах конкуренції на зовнішніх ринках. Тому сьогодні ми інформуємо вас, чим займається Міністерство економічного розвитку і торгівлі, і чекаємо від вас проактивності – ваших питань, пропозицій, викликів».

 

Наталія Микольська презентувала пріоритети Міністерства у напрямку просування українського експорту, зокрема й на ринок Європейського Союзу.

 

Також у формі відкритого діалогу підприємці Житомирщини поспілкувались із заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України та поставили проблемні питання, з якими зіштовхуються під час виходу на європейські ринок.

 

Участь в засіданні взяли керівник Офісу з просування експорту Мар’яна Каганяк, заступник голови облради Максим Вілівчук, директор Центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький.

 

Нагадаємо, що голова ОДА Ігор Гундич із замміністра економіки Наталією Микольською обговорили питання передачі земель ОТГ.

 

Версія для друку