Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Бути спортивним – модно

07 Квітня 2015 • 15:09

Кіл-сть переглядів: 584

Тристороння соціально-економічна рада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути сьогодні обговорила як розвивається фізкультура і масовий спорт на Житомирщині.

 

Нині в області є 3389 спортивних споруд, 2048 спортивних майданчиків і полів. Діють 74 спортивні та фізкультурно-оздоровчі клуби, в яких займається 15 тис. 316 людей.

 

Фізкультурно-оздоровчу роботу на підприємствах департамент проводить спільно із обласними організаціями фізкультурно-спортивних товариств «Спартак», «Динамо», «Колос».

 

Так разом із ФСТ «Колос» провели обласні сільські ігри, футбольний фестиваль серед сільських команд «Даруймо радість дітям». Серед сіл, в яких працюють фізкультурно-спортивні клуби, проходить конкурс «Краще спортивне село».

 

Працівники підприємств області та ветерани спорту – активні учасники обласних масових змагань «Олімпійський день бігу», «Олімпійський тиждень», «Олімпійський урок».

 

В області працює 49 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, обласна школа вищої спортивної майстерності та спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики. В них займається 15 тис. 373 вихованці. У складі збірної команди України з олімпійських видів спорту – 88 спортсменів області, з не олімпійських – 76.

 

Фахівці впевнені: щоб розвивати масовий спорт, необхідно піднімати загальну культуру населення і мати кошти для розвитку спортивної інфраструктури.
Члени тристоронньої соціально-економічної ради, зокрема, вважають: в парках культури і відпочинку потрібно створити містечка здоров’я, пункти прокату спортивного інвентаря і обладнання. Важливо також, щоб батьки займались фізкультурою і спортом разом із дітьми.

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку