Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Чемпіонка світу зі змішаних бойових мистецтв Злата Клейн привезла із собою на змагання прапор з передової, підписаний захисниками 95 одшбр

03 Серпня 2023 • 16:58

Кіл-сть переглядів: 455

12-річна українка Злата Клейн, яка стала чемпіонкою світу зі змішаних бойових мистецтв (ММА) в категорії від 12 до 13 років у вазі до 40 кг, під час спілкування з журналістами після своєї перемоги у Абу-Дабі продемонструвала їм прапор житомирських десантників з 95 одшбр.

«Прапор нам подарував один з військових 95-ї бригади на псевдо «Гуцул», з яким ми давно дружимо. Він та його побратими підписали прапор для нас. Вони наші фанати. А для нас це честь, бо вони справжні герої!», – говорить батько дівчинки Ахмед.

У Ахмеда ціла спортивна сім’я. Вони родом з Оріхова, проте через постійні обстріли росіян родина була змушена виїхати до Запоріжжя. Вони буквально дивом врятувалися, коли в їхній будинок влучила ракета окупантів. Але попри всі труднощі, батько тренує нове покоління українських спортсменів – у нього дві доньки й обидві чемпіонки Європи з бойового самбо та є абсолютними чемпіонками України з бразильського джиу-джитсу.

«Через кілька днів буде вже змагатися моя старша донька Марія. Зараз вона дворазова Чемпіонка світу з ММА, а буде битися за третє «золото». Нашу перемогу ми присвятимо ЗСУ та воїнам 95-ї бригади», — зазначає Ахмед.

Служба зв’язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України. Фото Ахмеда Клейна.

Версія для друку