Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

День Конституції: У Житомирі військові приєднали Крим до України. ФОТО

26 Червня 2015 • 11:45

Кіл-сть переглядів: 1 040

 

Сьогодні, 26 червня, напередодні Дня Конституції України, житомиряни та гості міста зібралися на патріотичний флешмоб «Україна – єдина».

В Основному законі нашої держави в статті 2 зазначається: «Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною».

Учасники заходу, об’єднавшись, утворили карту України, а військовий духовий оркестр символічно приєднав Крим.

Всіх учасників флешмобу привітав у відеозверненні голова облдержадміністрації Сергій Машковський, який зараз перебуває в АТО на будівництві фортифікаційних споруд.

«Особливу вагу і значимість Конституції України ми усвідомлюємо сьогодні, коли самі собі і всьому світові доводимо, що ми прагнемо жити у справжній європейській суверенній правовій державі», – сказав керівник області.

Заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута підкреслив: «Крим залишається українським. Сьогодні, хоч і у вигляді флешмобу, але на Житомирщині ми повертаємо Крим і наголошуємо, що кордони України непорушні і наша держава є цілісною. В черговий раз можемо спостерігати єдність і усіх верств суспільства, і влади в питаннях законодавства, Конституції та єдності України».

У рамках заходу також відбувся виступ військового духового оркестру, спільне виконання Гімну України, урочиста програма та покладання квітів до стели Героям Небесної Сотні.

 

Версія для друку