Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

День Соборності України

27 Січня 2015 • 14:51

Кіл-сть переглядів: 868

22 січня у всіх містах та районах Житомирської області відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України. Цей день сьогодні як ніколи актуальний для кожного українця, адже ми вперше за останні десятиліття постали перед військовою агресією та зазіханнями на територіальну цілісність нашої держави. У непростий для держави час кожен намагається допомагати та бути корисним. Істинно українські події та дати нас об’єднують, адже розповідають про історію нашого народу, його боротьбу. 

 

В обласному центрі 22 січня 2015 року за участі понад тисячу житомирян та гостей міста відбулася акція «Живий ланцюг єдності», до якої долучився голова облдержадміністрації Сергій Машковський та його заступники, голова обласної ради Віталій Француз, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський. В рамках одноденного робочого візиту до Житомирщини до відзначення Дня Соборності України у Житомирі приєднався і Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. 

 

Люди вишикувалися живим ланцюгом, взявшись за руки та об’єднавши в обласному центрі дві дошки героїв Небесної сотні: від Свято-Михайлівського кафедрального собору через вулицю Михайлівську до майдану С.П. Корольова. 

 

Схожа акція під назвою «Одна єдина Соборна Україна» відбулася цього дня й у місті Малині за ініціативи молоді. Так у райцентрі також створили живий ланцюг на фабричному мосту. Крім того, в районному будинку культури організували концерт місцеві колективи. 

 

У Радомишльському районі до Дня Соборності України покладали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та організували книжкову виставку. Експозиція знайомила кожного з нашою історією, з боротьбою українського народу за незалежність та соборність.

 

У всіх районах області відбулися мітинги та покладання квітів до Дня Соборності України, відправлено молебні за Україну, український народ та за героїв, які віддали своє життя за Батьківщину. Тисячі людей по всій Житомирщині відзначили цей день в єдності та впевненості у великому майбутньому рідної країни.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку