Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

День вишиванки. ФОТО

15 Травня 2015 • 10:32

Кіл-сть переглядів: 1 736

14 травня, не зважаючи на несприятливі погодні умови, в Житомирі на вул. Михайлівській пройшов День української вишиванки.

 

Ініціатором патріотичного свята стала молодіжна громадська організація «ХХІ покоління» за підтримки Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської міської ради.

 

«День української вишиванки і вишиванка, як символ, є дуже важливими не тільки для Житомира, а й для всі українців, бо в ній закладений наш генетичний код», – розповів заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 

Під час проведення свята працювали виставки кращих майстрів народної творчості області і вишивальниць-аматорів. Почесне звання «Заслужений майстер народної творчості України» за свої доробки отримала майстриня Бондар Ніна Володимирівна.

 

Під час благодійного концерту виступали: фіналіст телепроекту «Голос країни» Артем Кондратюк, заслужена артистка України Ірина Шинкарук, житомирські та обласні музичні колективи, фольклорний гурт «Джерельце», фіналіст «Х-фактору» Олександр Павлік, фіналісти шоу «Україна має талант» Ярослав Джусь та «Шпилясті кобзарі».

 

Зібрані під час заходу кошти будуть спрямовані на допомогу для підтримки військовослужбовців у зоні проведення АТО, а також учениці Житомирської загальноосвітньої школи №30, якій встановлено діагноз рак кісток.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

9

 

9

 

 

 

Версія для друку