Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Депутати обласної ради активно працюють

19 Травня 2016 • 12:05

Кіл-сть переглядів: 836

1Сьогодні, 19 травня, депутати обласної ради затвердили комплексну програму про проведення року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи на Житомирщині на 2016 рік за поданням Житомирської облдержадміністрації.

 

У Житомирській області станом на 1 січня 2016 проживає 1 248,3 тис. осіб, з яких 269 тис.  або 21,5 % постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, у тому числі: 9,4 тис. інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою; 59,1 тис. потерпілих дітей, 375 з яких мають інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС.

 

Програмою передбачається:

  • створити в області надійну систему збереження здоров’я громадян, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, що сприятиме зниженню рівня їх інвалідизації та смертності;
  • забезпечити ефективний соціальний захист постраждалого населення області для створення належного рівня забезпечення життя;
  • посилити радіологічний захист громадян, котрі проживають на радіоактивно забруднених територіях, що сприятиме економічній реабілітації та відродженню забруднених територій.

Також на сесії депутати прийняли рішення щодо про внесення змін до бюджету на 2016 рік. Та затвердили перейменування сільських рад Житомирщини: Жовтневої сільської ради Попільнянського району на Квітневу, Ленінську сільську раду Радомишльського району на Ставецьку.

 

Крім цього, депутати також розглянули ряд питань комунальної власності, а саме про переукладання контрактів та про звільнення керівників комунальних закладів.

 

На даний час депутати розглядають додаткові питання, які запропонувала громадськість внести до порядку денного.

Версія для друку