Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Держава і надалі буде підтримувати такі креативні господарства, – Володимир Федоренко про агрофірму «Фрутко»

25 Травня 2020 • 12:55

Кіл-сть переглядів: 676

Минулого тижня перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко з робочою поїздкою перебував у Радомишльському районі, де відвідав фермерське господарство «Агрофірма «Фрутко».

 

«Це перспективне фермерське господарство на Житомирщині, яке займається садівництвом та спеціалізується на вирощуванні яблук, груш, слив, вишні, черешні, винограду та суниці», – розповідає Володимир Федоренко.

 

Перший заступник голови ОДА поспілкувався з власницею ферми Оленою Салівон, яка розповіла про господарство та провела екскурсію. Особливої уваги заслуговують теплиці, що опалюються. Адже в них можна вирощувати ягоди на закритому ґрунті.

 

Агрофірма вже скористалася державною підтримкою на розвиток виноградарства та садівництва та отримала відшкодування вартості посадкового матеріалу (саджанців яблук).

 

«Держава і надалі буде всіляко підтримувати такі креативні господарства. Приємно усвідомлювати, що завдяки таким фермерам в України є велике та заможне майбутнє», – зазначає Володимир Федоренко.

 

Нагадаємо, що раніше перший заступник голови ОДА відвідав фермерське господарство у Малинському районі, яке спеціалізується на виробництві сирів.

 

Довідково. У 2019 році господарством «Агрофірма «Фрутко» вирощено та зібрано врожай у 598,73 т зерняткових і кісточкових фруктів. На підприємстві працює 7 постійних працівників та додатково залучаються працівники на сезонні роботи.

 

Версія для друку