Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Держгеокадастр Житомирщини передав понад 600 га земель у комунальну власність Іршанської ОТГ

24 Листопада 2020 • 10:18

Кіл-сть переглядів: 280

23 листопада, Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області передало землі сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Іршанської об’єднаної територіальної громади.

 

Відповідний акт приймання-передачі земель загальною площею 615,7049 га підписали очільниця Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Віра Жукова та Іршанський селищний голова Сергій Сахненко. Право власності на земельні ділянки громада набуде із часу державної реєстрації цього права відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

 

“Отримані землі стануть потужним додатковим ресурсом для розвитку громади та будуть використовуватися ефективно та раціонально, відповідно до вимог чинного законодавства” , – зазначив Іршанський селищний голова Сергій Сахненко.

 

Довідково. Передача земель сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад відбувається відповідно до Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 року № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

Версія для друку