Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Десант військових письменників розгорнув свій тимчасовий простір у Городоцькій громаді

15 Травня 2024 • 12:07

Кіл-сть переглядів: 178

Днями Городоцька громада Житомирської області в просторі «Без обмежень» приймала Десант військових письменників. Це була головна локація Всеукраїнського Форуму військових письменників в якій пройшов атмосферний захід з переглядом видовищних трейлерів та дискусіями на важливі теми про війну та Героїв, історичні постаті, місію кінематографа.

 

Привітав учасників форуму і подякував за патріотичну позицію голова громади Володимир Ременяк та місцева молодь.

 

У складі письменницького десанту — відомі сценаристи Сергій Дзюба (воював у складі 5 окремого штурмового полку) та Артемій Кірсанов, а також продюсерка Валерія Борщевська.

 

Автори художнього фільму-бойовика «Позивний «Бандерас» поділилися історією створення кінострічки та її літературної версії. Також було привідкрито «залаштунки» створення біографічного фільму за романом «Заборонений» — про Василя Стуса та документального кіно про Кіборга та Народного Героя України Олександра Терещенка «Життя після 16.30». Стрічки —  про боротьбу однієї людини проти величезної системи, про велич і перемогу людського духу.

 

В рамках заходу було презентовано книгу «Томос» — про історію здобуття Україною духовної незалежності. Також на форумі можна було ознайомитися з виставка картин «Ти – мій оберіг» талановитої мисткині зі Самбора, волонтерки Людмили Горбачик. У присвяченій до Дня матері експозиції полотен — неймовірні образи української жінки та України.

 

Провідна бібліотекарка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука Галина Грабовенська ознайомила присутніх з антологією творів військових літераторів, народженою в рамках проєкту «Голоси»

“Віримо, наступний форум військових письменників буде форумом Перемоги!”, — зазначили учасники Форуму.

 

 

Версія для друку