Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Десантник «95-ки» посів декілька призових місць на Чемпіонаті світу з гирьового спорту

28 Жовтня 2024 • 15:08

Кіл-сть переглядів: 89

Нещодавно в грецькому місті Керкіра відбувся Чемпіонат світу з гирьового спорту. До масштабної спортивної події долучилися 330 учасників з 31 країни світу. В цих змаганнях також брав участь військовослужбовець 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади Десантно-штурмових військ ЗС України ДШВ Микола Ткаченко.

 

За результатами змагань Микола посів декілька призових місць:

 

  • 1 місце в командній естафеті серед чоловіків (поштовх двох гирь по 32 кг 58 разів за 3 хвилини);
  • 1 місце в командній естафеті серед ветеранів спорту (поштовх довгим циклом двох гирь по 24 кг 41 раз за 3 хвилини).

 

Микола займається спортом уже 22 роки, має багато спортивних звань, серед яких майстер спорту України міжнародного класу, заслужений тренер України, суддя національної категорії.

 

Перед війною очолював гирьовиків Полтавщини, які є абсолютними лідерами в Україні з цього виду спорту та є основою збірної України.

Тренуюся у вільний від служби час. Інвентар дві розбірних гирі (32-24-16 кг). Їх вожу з собою в авто. Важко, але знаходжу вільний час і тренуюся, хай то буде хата, квартира, чи ліс. Це допомагає відволіктися від реальності, бо надія повернутися в нормальне спортивне життя дає впевненість в майбутнє!» — розповідає Микола.

Це перший виїзд на змагання для десантника відтоді, як чоловік долучився до війська. В армії його головним завданням є психологічна підтримка воїнів.

“Маю честь тримати в руках прапор бригади, яка має величезний бойовий шлях, і частинкою якої я став. Перемогу присвячую своїй родині, яка чекає мне додому, та всім героям, яких з нами вже немає. Змішані відчуття, коли ти за кордоном, але душею в Україні поруч з Поліськими десантниками. Дякую хлопцям з бригади, які стримують ворога і дають змогу таким, як я, вдихнути “спортивного повітря”, яким жив до війни», — ділиться почуттями військовий.

За матеріалами відділення комунікацій 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.

Версія для друку