Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#Децентраліазція: Реорганізація новоутворених РДА має проходити виключно у правовому полі

18 Січня 2021 • 16:35

Кіл-сть переглядів: 632

Сьогодні, 18 січня, за дорученням голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка в облдержадміністрації відбулася нарада з головами новоутворених районних державних адміністрацій.

 

Нараду провели заступники голови облдержадміністрації Віктор Градівський та Юрій Оханський за участю директора Департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрія Прокопця, директора Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Наталії Арендарчук та представників Управління Держпраці у Житомирській області.

 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків райдержадміністрацій, що припиняють свою діяльність.

 

На початку наради Віктор Градівський підкреслив, що процес реорганізації райдержадміністрацій та їх структурних підрозділів повинен проходити виключно у правовому полі відповідно до чинного законодавства та нормативно-правових актів Уряду. Процес реорганізації РДА координуватиме обласна державна адміністрація.

 

«Ми повинні почути кожного працівника району та допомогти у вирішенні поточних питань, аби процес реорганізації райдержадміністрацій пройшов найбільш оптимально, швидко та прозоро, з дотриманням вимог законодавства для прийняття фахових і зважених рішень», – наголосив Віктор Градівський.

 

Учасники наради окремо розглянули питання щодо встановлення граничної штатної чисельності працівників 4 новоутворених РДА.

 

«Важливо, що в процесі реорганізації буде забезпечено безперервність надання всіх послуг, у першу чергу – в соціальній сфері. Адже це надання матеріальної допомоги, виплати при народженні дитини, особам з інвалідністю, чорнобильцям, оформлення субсидій та весь інший соцпакет», – зазначив Юрій Оханський.

 

Заступник голови ОДА також повідомив, що в повному обсязі буде збережено діючі служби у справах дітей та мінімальних змін зазнає штат відповідних структур соціального захисту в органах влади.

 

Підбиваючи підсумки наради, Віктор Градівський акцентував увагу на тому, що в процесі реорганізації повинні бути сформовані ефективні структури районних державних адміністрації, в яких працюватимуть найкращі фахівці.

 

Версія для друку