Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ: до місцевих бюджетів надійшло 11,7 мільйонів гривень від реалізації підакцизних товарів

17 Березня 2023 • 15:13

Кіл-сть переглядів: 271

Як повідомляє ГУ ДПС у Житомирській області. З початку року місцеві бюджети Житомирщини отримали 3,1 млн грн плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

 

 За лютий поточного року фактичні надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевого бюджету склали 11,7 млн гривень. 

 

Протягом січня-лютого 2023 року суб’єктам господарювання Житомирщини видано 919 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема, на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями платники отримали 500 ліцензій, тютюновими виробами 419. За вказаний період анульовано 719 ліцензій.

 

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації запровадило реформу в контролі підакцизних товарів, яка допоможе боротись з мільярдною корупцією.

 

Команда Мінцифри працює над цифровими рішеннями для кожної сфери життя.

 

еАкциз — важливий антикорупційний проєкт, який змінить функціонування цілої сфери. Прозора електронна система працюватиме і на державу, і на споживача, а також прибере бюрократію для бізнесу.

 

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, навіщо в Україні електронна марка акцизного податку та чому це піде на користь бізнесу:

 

  • Як це працюватиме і до чого тут Дія?
  • Які можливості для ринку відкриє еАкциз
  • Коли запрацює еАкциз?
  • Законопроєкт вже пройшов перше читання Верховної Ради.

 

Проєкт еАкциз впроваджується Мінцифрою спільно з Міністерством фінансів та Державною податковою службою за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах. 

Версія для друку