Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Децентралізація: Землекористування в громаді. Практичні рекомендації експертів Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”

23 Березня 2023 • 11:02

Кіл-сть переглядів: 389

Земельні ресурси є основою для формування просторового та стратегічного планування розвитку громади, а також джерелом фінансового наповнення місцевого бюджету громад.

 

У черговій публікації з рубрики «Землекористування в громаді. Практичні рекомендації експертів Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”», мова піде про таке порушення земельного законодавства, як систематична несплата орендарем земельної ділянки орендної плати.

 

У цьому матеріалі експерти описують підстави та надають алгоритм дострокового розірвання договору оренди землі з «недобросовісним» орендарем, щоб місцева рада мала змогу припинити право користування земельною ділянкою з особою, яка систематично порушує істотні умови договору щодо сплати орендної плати, та надалі могла ефективно використовувати комунальне майно. Також експерти відповідають на найпоширеніші запитання із вказаної теми, в тому числі ті, що зумовлені воєнним станом.

 

ЗАВАНТАЖИТИ рекомендації, pdf 640 кБ).

 

Попередні матеріали рубрики можна знайти за посиланнями:

 

 

Нагадаємо, що оголошено конкурс від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на посаду регіонального координатора із закупівель та грантів у Житомирі. 

 

 

Версія для друку