Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Діти разом із дорослими приєднуються до волонтерського руху

27 Лютого 2015 • 10:00

Кіл-сть переглядів: 709

До волонтерського руху Житомирщини, спрямовано на підтримку земляків-військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, приєднується все більше людей. У багатьох районах області благодійністю почали займатися і школярі. Діти передають на схід України малюнки, обереги, сувеніри та плетуть маскувальні сітки для бійців.

 

Так у школі села Зарічани, що в Житомирському районі, учні регулярно проводять благодійні ярмарки та влаштовують концерти, кошти від яких передають волонтерам для придбання найнеобхідніших речей для бійців АТО. Окрім цього, діти зібрали майже 500 кг макулатури, а отримані гроші віддали на потреби військових. На уроках трудового навчання хлопці змайстрували 12 міні-пічок, які зігрівають солдатів на передовій.

 

А нещодавно зарічанські школярі відвідали бійців, котрі лікуються в Житомирському військовому госпіталі. Діти завітали в медичний заклад не з порожніми руками. Вони принесли військовослужбовцям малюнки, солодощі, домашню випічку, а своїми піснями подарували всім гарний настрій.   

 

Не залишається осторонь ситуації в державі й громада Лугинського району. Днями тут зібрали гуманітарну допомогу для шпиталю міста Артемівська на Донеччині. Жителі Лугинщини та підприємці передали волотерами гроші та продукти харчування – борошно, крупи, сало, овочі, сухофрукти та домашню консервацію. А за зібрані кошти вже придбали ковдри, простирадла, покривала, подушки, рушники, шкарпетки, чоловічу білизну та вологі серветки.

 

Жителі Житомирщини в черговий раз довели, що вони небайдужі до чужої біди, а патріотизм і повага виховуються з дитинства.  

 

   Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку