Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Дітям, аби їздити до Європи без візи, обов’язково потрібно мати біометричний закордонний паспорт

29 Травня 2017 • 12:23

Кіл-сть переглядів: 506

Із впровадженням безвізового режиму для громадян України відкривається можливість вільно подорожувати в низку країн Європи. При цьому готуючись до подорожі українські громадяни тепер зможуть більш спокійно їх планувати, в тому числі спонтанно. Щоб їздити до Європи без візи, обов’язково потрібно мати біометричний закордонний паспорт громадянина України. Така ж норма стосується і дітей.

 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

 

“Паспорт громадянина України для виїзду за кордон дітям від народження і до 16 років оформляється строком на 4 роки. Після 16 років видаються паспорти з повним терміном дії – на 10 років. Оформляючи документ для поїздок дитини за кордон, зверніть увагу, що до 12 років діти не здають відбитки пальців, тим не менш такий паспорт зберігає статус біометричного і дає дозвіл на безвізовий в’їзд до ЄС. Вже з 12 років ця процедура є обов’язковою, а підпис дитини при оформленні паспорта ставиться, починаючи з 14 років”, – йдеться у повідомленні. 

 

Також необхідно пам’ятати, що біометричний паспорт, підтвердження мети та умов перебування і фінансове забезпечення необхідні в подорожі за замовчуванням.

Версія для друку