Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Діяльність освітян ОТГ обговорили в Житомирі. ФОТО

02 Лютого 2017 • 13:52

Кіл-сть переглядів: 837

Сьогодні, 2 лютого, у Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти зібралися спеціалісти об’єднаних громад в галузі освіти, аби дізнатися якомога більше про сферу своєї діяльності в новостворених адміністративних одиницях.

 

На семінарі директор Житомирського Регіонального центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький розповів присутнім про програму U-LEAD, про конкурси та гранти, в яких можна взяти участь.

 

«Для того, аби зрозуміти краще принцип діяльності освіти в ОТГ ми будемо організовувати поїздки до сусідніх регіонів та дивитися, як це влаштовано і працює у них. Обмін досвідом – це позитивний процес», – зазначив Василь Невмержицький.

 

Начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Вадим Калінін розповів про демократизацію процесів управління в освіті, а також про важливість створення органів управління освітою в ОТГ.

 

Загалом на Житомирщині знаходиться 724 загальноосвітніх навчальних закладів та 697 дошкільних навчальних закладів. В 32 ОТГ області функціонує 220 ЗОШ та 212 дошкільних закладів, що становить майже 1/3 від всієї області.

 

Також управлінням освіти та науки облдержадміністрації було розроблено Рекомендації щодо розробки установчих документів опорного загальноосвітнього навчального закладу та його філій. Про це детально було поінформовано освітян з об’єднаних територіальних громад.

Версія для друку