Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Для воїнів, що перебувають на передовій, скасовано оподаткування військовим збором

13 Серпня 2015 • 12:55

Кіл-сть переглядів: 865

Міністерство оборони України й надалі виконує завдання з реформування Збройних сил, визначені Президентом і Верховним Головнокомандувачем ЗС. Серед них — побудова ефективної системи оборони, налагодження тісної взаємодії з іноземними партнерами, модернізація озброєнь і військової техніки.

 

Під час брифінгу напередоді урядової «гарячій лінії» у Кабінеті Міністрів заступник міністра оборони Петро Мехед — повідомив: «Міністерство оборони завершило підготовку ключових стратегічних документів оборонного планування, а саме — Воєнної доктрини України, Концепції розвитку сектору безпеки і оборони, Концепції державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки ЗС на 2015—2020 роки, а також Стратегічного оборонного бюлетеня, який доопрацювали з урахуванням положень Стратегії воєнної безпеки України».

 

Змінами до Закону «Про житлово-комунальні послуги» встановлено, що під час нарахування субсидій на оплату комунальних послуг до сукупного доходу сімей учасників АТО не враховуватимуть їхнє грошове забезпечення та інші виплати і види соціальних допомог. Цей закон набуде чинності 1 жовтня 2015 року.

 

Також Петро Мехед повідомив про внесення корективів до деяких нормативно-правових актів для посилення соціального захисту учасників АТО. Так, згідно зі змінами до Податкового кодексу скасовано оподаткування грошового забезпечення військовослужбовців та працівників ЗСУ військовим збором на період їхньої безпосередньої участі в АТО.

 

Наразі також активно триває виплата винагород військовослужбовцям за знищену техніку супротивника, успішно виконані бойові завдання та за участь у бойових діях. Нині вже виплачено 42,3 мільйона гривень. Сім’ям загиблих військовослужбовців цього року виплачено більш ніж 465 мільйонів гривень. Понад 105 мільйонів гривень виплачено учасникам АТО отримали через те, що були пораненні та отримали інвалідності.

 

Також 7239 військовослужбовців Збройних Сил України удостоєні державними нагородами за безпрецедентний героїзм та патріотизм з початку особливого періоду. На жаль, 1415 із них — посмертно. Звання «Герой України» отримали 17 військових.

Версія для друку