Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Для житомирян проведуть майстер-клас з виготовлення квітів маку. АНОНС

03 Травня 2018 • 14:35

Кіл-сть переглядів: 303

У Житомирі під відкритим небом пройде майстер-клас з виготовлення квітів маку. В рамках заходів до Дня пам’яті та примирення майстри народної творчості навчатимуть житомирян, як правильно зробити квіти маку власними руками.

 

Майстер-клас відбудеться завтра, 4 травня, по вул. Михайлівській (біля Житомирського академічного театру ляльок). Початок о 16.00 год.

 

Організовує майстер-клас управління культури і туризму Житомирської ОДА разом із Центром народної творчості.

 

За словами в.о. начальника управління культури і туризму ОДА Тетяни Парфентієвої, до майстер-класу із виготовлення символічних квітів маку можуть долучитись і дорослі, і діти.

 

«Ми запрошуємо житомирян взяти участь у майстер-класі. Кожен учасник робитиме 2 маки: одну квітку залишає собі, а другу передасть у «банк маків». І вже під час заходів 8 та 9 травня ці власноруч виготовлені квіти прикріплять до одягу ветеранів, які брали участь у Другій світовій війні», – зазначила Тетяна Парфентієва.

 

Під відкритим небом майстри народної творчості – Оксана Дедюль, Зінаїда Бугайчук, Ірина Кульбовська – навчатимуть, як правильно та красиво зробити квіти маку. Всі матеріали для виготовлення квітки забезпечують організатори.

 

Під час майстер-класу майстри розкажуть учасникам про символічний зміст квітки маку для України.

 

Нагадаємо, що у минулих роках також проводили подібні майстер-класи з виготовлення символічного знаку «Мак пам’яті».

 

Версія для друку