Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Для житомирян провели майстер-клас з виготовлення «квітки пам’яті». ФОТО

04 Травня 2018 • 14:59

Кіл-сть переглядів: 329

Для житомирян сьогодні, 4 травня, на Михайлівській провели відкритий майстер-клас з виготовлення червоного маку, – символу Дня пам’яті та примирення.

 

Організатори заходу – управління культури та туризму Житомирської ОДА та Житомирський обласний центр народної творчості.

 

Проводили майстер-клас:

  • дизайнерка, флористка та фотограф Ірина Кульбовська,
  • майстриня народної творчості Оксана Дедюль,
  • майстриня народної творчості Зінаїда Бугайчук.

 

Виготовляли червоні маки у двох різних техніках. Розпочала майстер-клас Ірина Кульбовська, котра відмітила, що створення квітки – це створення символу миру, символу любов’ї і символу України.

 

Своїми квітками житомиряни зможуть прикрасити одяг у вівторок, 8 травня, в День пам’яті та примирення.

 

Нагадаємо, що 8 – 9 травня у Житомирі відбудеться мітинг-реквієм, покладання квітів, флешмоб та акція «Запали вогонь миру».

 

Довідково. Після Першої світової війни маки стали символічно вважати кров’ю солдатів, загиблих на полі бою. Після поховання убитих у Фландрії, через кілька років пустинні поля зацвіли сотнями тисяч червоних маків. Сьогодні в усьому світі мак вважається символом пам’яті про загиблих солдатів у часи Першої та Другої світової війни. Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.

Версія для друку