Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Дмитро Сенниченко: аукціон з приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» відбудеться 31 серпня в прямому ефірі

06 Липня 2021 • 12:35

Кіл-сть переглядів: 473

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко в інтерв’ю ІА «Інтерфакс» розповів про деталі проведення аукціону з приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» зі стартовою ціною 3,7 млрд грн.

 

За словами очільника Фонду держмайна, аукціон з приватизації АТ «ОГХК»відбудеться за класичною моделлю – на підвищення ціни з кроком у 50 млн гривень, за участі ліцитатора, а всі бажаючі зможуть подивитися пряму трансляцію.

 

Разом із тим, сам приватизаційний аукціон є лише початком, оскільки інвестор має забезпечити виконання соціальних, екологічних та фінансових умов.

«Інтереси працівників та держави буде захищено, а на модернізацію ОГХК буде додатково спрямовано щонайменше ще 400 млн грн», — заявив Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Він також акцентував увагу на тому, що Велика приватизація в Україні не відбувалася протягом 15 років, і сьогодні стала можливою завдяки сильній політичній волі та консолідації зусиль усіх органів влади.

«Сьогодні позиція усіх гілок влади єдина – приватизація потрібна Україні. Ми маємо залучити стратегічних інвесторів, створити умови для розвитку економіки та появи нових робочих місць. І я впевнений, що разом ми подолаємо будь-які виклики на шляху до цієї мети», — наголосив Дмитро Сенниченко.

Голова Фонду державного майна також зазначив про те, що завдяки нормам чинного законодавства, до участі в аукціоні не можуть бути допущені фізичні особи чи компанії з держави-агресора, офшорні структури, в яких не можна чітко визначити кінцевих власників, а також особи до яких застосовано санкції та пов’язані з ними компанії або люди — всього така заборона поширюється на 13 категорій.

 

Довідково. В структуру АТ «ОГХК» входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (Дніпропетровська область) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (Житомирська область).

 

АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» не є стратегічним активом для держави – в усьому світі компанії, які займаються видобуванням титаномістких руд, знаходяться у приватній власності, за винятком деяких компаній у Китаї.

Версія для друку