Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До 10 квітня буде створена робоча група з питань ВПО у складі громадськості та влади

03 Квітня 2017 • 12:11

Кіл-сть переглядів: 715

Представники громадськості та влади до 10 квітня увійдуть у склад робочої групи, яка буде займатися питаннями внутрішньо переміщених осіб. Також робоча група має затвердити програму спільних дій по вирішенню проблемних питань.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 31 березня, під час засідання круглого столу: «Про підтримку, соціальний захист, забезпечення соціальним тимчасовим житлом та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб в Житомирській області».

 

«Сьогодні у нас в області обліковано 12,4 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Багато виникає проблем, але найголовніша – це забезпечення житлом. На Житомирщині 4 місця компактного проживання, найбільші це санаторій «Тетерів» та готель «Житомир». Умови для проживання не відповідають вимогам та для ВПО, тому потрібно це питання вирішувати першочергово», – сказав радник Міністерства соціальної політики з питань ВПО Міністерства соціальної політики у Житомирській області Олександр Янко.

 

На Житомирщину звертаються міжнародні донори, які готові надати допомогу для внутрішньо переміщених осіб та облаштувати оселі для них. «Створення робочої групи та програми спільних дій допоможе оперативно вирішувати проблеми внутрішньо переміщених осіб і не лише житлові», – додав Олександр Янко.

 

Довідково. Грошова допомога за 2016 рік для ВПО була проведена на загальну суму 39,8 млн грн.

 

1

 

 

 

 

 

Версія для друку