Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До 150-річчя з дня народження Лесі Українки у Новограді-Волинському відремонтують літературно-меморіальний музей

15 Червня 2020 • 17:05

Кіл-сть переглядів: 419

Житомирська область готується до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Так, сьогодні, 15 червня, у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки в м. Новограді-Волинському провели підсумкову виїзну нараду щодо проведення поточного ремонту приміщень та фасаду установи. Крім того, у Новоград-Волинському музеї планують розширення експозицій, цікаві екскурсії, поетичні вечори, літературні читання тощо.

 

Участь у нараді взяли заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський, керівник апарат Житомирської ОДА Олег Шарварко, директор департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА Максим Обшта, заступник директора департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Сергій Сорокін, директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов, завідувачка Літературно-меморіального музею Лесі Українки в м. Новограді-Волинському Віра Римська та представники проєктної організації.

 

Під час засідання обговорили обсяги та склад робіт щодо проведення поточного ремонту приміщень та фасаду Літературно-меморіального музею Лесі Українки в м. Новограді-Волинському.

 

За інформацією департаменту культури, молоді та спорту ОДА, проведення ремонтних робіт у 2020 році здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету з метою підготовки до відзначення в Житомирській області 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

 

За результатами наради вирішили доопрацювати існуючу кошторисну документацію та невідкладно оголосити процедуру закупівлі поточного ремонту приміщень та фасаду Літературно-меморіального музею Лесі Українки для вчасного та якісного проведення поточного ремонту.

 

Нагадаємо, що з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки в області заплановано різні заходи. Так, відповідно до розпорядження голови ОДА та голови обласної ради №7/1 від 9 січня 2020 року оргкомітет має подати клопотання перед Президентом України про оголошення 2021 року в Україні роком Лесі Українки. Крім того, передбачається перевидання збірників творів Лесі Українки та творів про її життя, проведення багаточисельних уроків, семінарів, поетичних флешмобів та інших заходів для учнівської та студентської молоді.

 

Довідково. 25 лютого 2021 року виповниться 150 років від дня народження видатної поетеси, прозаїка, драматурга, перекладача і літературного критика Лесі Українки.

 

Версія для друку