Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До 20 заявок щодня подають жителі області для отримання компенсації за установки доїння

13 Вересня 2017 • 09:38

Кіл-сть переглядів: 378

У вересні 2017 року обласна комісія продовжила прийом заявок від домогосподарств області для отримання відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння. До 20 пакетів документів щоденно подають жителі області, аби отримати компенсацію з обласного бюджету. І вже 137 заявок знаходиться на розгляді комісії.

 

Про це повідомив заступник начальника управління агропромислового розвитку ОДА Леонід Бабич.

 

«Жителі області активізувались у вересні і щодня обласна комісії приймає до 20 заявок та пакетів документів на отримання відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння. Станом на 13 вересня на розгляді знаходиться 137 заявки. І за цією кількістю заявок потрібно більше 1 млн грн для відшкодування вартості установок. Для того, аби компенсувати кошти за доїльні апарати максимальній кількості домогосподарств, за ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича у жовтні на сесію облради ми внесемо пропозицію спрямувати додаткові кошти на цей напрям програми», – зазначив Леонід Бабич.

 

За його словами, найбільшою популярністю цей напрям програми користується серед жителів Любарщини – ще 65 заявок надійшло до комісії з цього району. Нагадаємо, що саме жителі Любарського району отримали найбільшу кількість  компенсацій у липні – 15 господарств населення.

 

Також активно подають господарства із Овруцького району – 13 заявок, із Ружинського та Попільнянського – по 9 заявок, Пулинського – 8, Андрушівського – 6. Жодної пропозиції не надійшло поки з Романівського, Баранівського, Ємільчинського, Хорошівського та Лугинського районів.

 

«Програма відшкодування вартості закуплених установок спрямована не лише, щоб полегшити процес доїння корів та зменшити витрати ручної праці населення. Незабаром в дію ввійдуть нові європейські стандарти якості молока. Доїльні апарати забезпечують відсутність контактів рук із тваринами та відповідно молоком і якщо його охолодити до +5 градусів, то така продукція відповідатиме європейським стандартам екстракласу», – наголосив заступник начальника управління агропромислового розвитку ОДА.

 

Всі, хто бажає отримати компенсацію з обласного бюджету на установку доїння, може подати документи до 5 грудня 2017 року. Господарствам відшкодують вартість придбаної установки у сумі, рівній вартості придбання, але не більше 7000 грн за одиницю. Отримати таку компенсацію господарства, які утримують 3 і більше корів, мають право один раз на 5 років.

 

З переліком необхідних документів можна ознайомитись ТУТ. За детальною інформацію про отримання дотації звертатись до управління агропромислового розвитку ОДА за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 3/14, телефон: (0412) 47-47-50.

 

Також підприємці Житомирщини можуть отримати відшкодування за вирощування льону та гречки.

 

Нагадаємо, що у липні цього року компенсацію за придбання установок вже отримали 30 жителів Житомирщини по 5,3-7,0 тис. грн на господарство. Отримали відшкодування 15 господарств у Любарському, 6 у Новоград-Волинському районах, по 3 господарства – у Бердичівському, по 2 – в Андрушівському й Радомишльському, по 1 – у Коростишівському та Олевському районах. Нещодавно голова ОДА Ігор Гундич відвідав родину Андрощуків у Любарському районі – одну з 30 родин, яка отримала кошти з обласного бюджету за установку доїння.

Версія для друку