Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До 30-річчя Незалежності України в Житомирі з’явиться святковий мурал, — Житомирська ОДА. ВІДЕО

19 Серпня 2021 • 16:55

Кіл-сть переглядів: 338

Мурал розміром 8 м на 12 м з’явиться на стіні ліцею №25 у м. Житомирі з нагоди святкування 30-річчя Незалежності України. В основу майбутнього муралу лягла «квітка Незалежності», яка виконана із символів Житомирської області, та гасло святкування Дня Незалежності «Ти у мене єдина». Квітку в руках тримає дівчина, яка уособлює Україну.

 

Виконує проєкт житомирський аерограф Дмитро Краб у власному унікальному стилі. Загалом роботи з нанесення муралу на стіну будуть тривати до 24 серпня.

 

Також проєктом передбачено застосування до муралу мобільного додатка «AR murals», в якому роботи митців постають у доповненій реальності та починають рухатися.

 

Замовник проєкту — Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА (за підтримки облдержадміністрації та меценатів із Житомирської області).

 

Нагадаємо, що з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 30-річчя Незалежності України у Житомирі відбудеться низка урочистих заходів.

 

Довідково. Аерографія (графічна задувка) — техніка нанесення малюнка на поверхню за допомогою аерографа (повітряного пера). Вперше це мистецтво виникло в кінці 19 століття.

 

Аерографія відрізняється від інших методик та технік малювання, повітряним розпилом фарби, яке утворює полотно фарби з неймовірно плавними межами-практично як бачить наше око світ навкруги.

 

Версія для друку