Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До Дня рятівника відкрили реконструйовану будівлю пожежного депо для аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

18 Вересня 2023 • 18:05

Кіл-сть переглядів: 321

Сьогодні було відкрито реконструйовану будівлю пожежного депо для аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Відтепер рятувальники матимуть повністю облаштоване під специфіку своєї роботи приміщення.

 

 

З нагоди професійного свята фахівців ДСНС — Дня рятівника, фахівців пожежно-рятувальних підрозділів Житомирської області від імені керівництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій привітав директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін.
.
Начальник ГУ ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук подарував особовому складу нової частини ікону Пресвятої Богородиці Неопалима Купина. Це символ оберега рятувальників та захисниці від пожеж і стихійних лих. Це дійсно символічний подарунок з нагоди входин у нове приміщення.
.
Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко подякував за героїчну і надважку роботу та вручив подяки. Він зазначив, що рятувальники – це особливі люди, які зробили своєю професією допомогу іншим у найскладніших та найнебезпечніших ситуаціях.
“Ви герої, які виходять на справжні бойові чергування в тилу та першими стикаються з наслідками ворожих атак по мирних об’єктах”, – зазначив Віталій Бунечко.

Торік Державна служба України з надзвичайних ситуацій профінансувала капітальний ремонт. В липні цього року завдяки ДСНС України та Житомирській обласній військовій адміністрації були виділені додаткові кошти на придбання меблів, внутрішнє облаштування, закупівлю обладнання та інженерної техніки.

 

Нагадаємо, що особовий склад та техніка підрозділу вже залучалися і продовжує залучатися для проведення аварійно-рятувальних та невідкладних робіт в тому числі на завалах, ДТП, на територіях деокупованих областей та наближених до лінії зіткнення; працювали на Херсонщині, забезпечували технічною водою громадян на Дніпропетровщині. На території Харківщини та Донеччини допомагали військовим в облаштуванні фортифікаційних споруд за допомогою важкої інженерної техніки. І навіть зараз декілька одиниць важкої техніки та особовий склад виконують завдання на Херсонщині.

 

Бажаємо рятувальникам сил і витримки в ці важкі моменти. Нехай їх робота буде завжди успішною. Дякуємо вам за вашу безстрашну працю і захист громадян нашої України.

 

Версія для друку