Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До уваги підприємців Житомирщини! В Україні на порталі Дія.Бізнес доступний Маркетплейс фінансових можливостей

07 Березня 2023 • 17:02

Кіл-сть переглядів: 201

В Україні доступний оновлений Маркетплейс фінансових можливостей на порталі Дія.Бізнес. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

 

На порталі представлено понад 300 фінансових програм та послуг, а також державних та міжнародних програм підтримки для бізнесу, що дає змогу МСП обрати для себе необхідну програму. Маркетплейс слугує ланкою, що зв’язує МСП з постачальниками фінансових послуг (фінансовими організаціями, банками, ЦОВВ, міжнародними організаціями). Так, на Маркетплейсі вже представлено кредитні програми, лізинг, факторинг, державні, грантові та інші програми підтримки від фінансових установ України та міжнародних партнерів.

 

Проєкт має дві складові: онлайн складову — вебсайт Дія.Бізнес у форматі one-stop-shop (business.diia.gov.ua) та офлайн складову — мережу центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес у регіонах України.

 

Вебсайт Дія.Бізнес вже включає понад 35 цифрових сервісів для потенційних та діючих підприємців і його вже відвідало більш як 3,7 млн користувачів. Мережа офлайн-центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес налічує 12 офлайн-осередків: 11 з них запущено у різних містах України та один центр відкрито за кордоном у м. Варшава (Республіка Польща) у відповідь на численні запити українців, які вимушено переїхали у Польщу через повномасштабне вторгнення. У центрах підтримки підприємців Дія.Бізнес можна отримати безкоштовні консультації з питань ведення бізнесу, відвідати навчальні заходи, брати участь у довготривалих освітніх програмах та багатьма іншими офлайн-сервісами.

 

На сьогодні доступ до фінансування для суб’єктів малого та середнього підприємництва (МСП) залишається одним з ключових завдань для розвитку бізнесу.

Версія для друку