Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До уваги журналістів: посібник «Асоціація з ЄС у ваших медіа»

08 Жовтня 2015 • 09:08

Кіл-сть переглядів: 762

Попри складні для України часи, нині вона вперше за понад 20 років незалежності має шанс на реальну, а не декларативну євроінтеграцію, отож сьогодні євроінтеграція переходить у площину конкретних внутрішніх реформ та змін. Євроінтеграційна тематика від абстрактної для багатьох медіа дипломатичної матерії стає цілком практичною – це означає нові можливості для журналістів та нову відповідальність, адже роль засобів масової інформації у реалізації європейського курсу країни є однією з ключових.

«АСОЦІАЦІЯ З ЄС У ВАШИХ МЕДІА: посібник для журналістів» – це посібник, який розробила громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Українського медійного проекту» (У-Медіа), що реалізується Інтерньюз Нетворк в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Метою посібника є надати журналістам розуміння базових для професійного висвітлення тематики речей, уміння відрізнити важливу інформацію від другорядної та спекуляцій, зорієнтуватись у джерелах інформації та коментарів.

В умовах сьогодення роль медіа у висвітленні процесів, пов’язаних із впровадженням Угоди про асоціацію є вкрай важливою. Дане видання допоможе у підготовці матеріалів, організації інтерв’ю чи дискусій в ефірі ваших медіа, спрямованих на відстежування виконання Угоди, проведення передбачених нею реформ та роз’яснення їхньої суті вашій цільовій аудиторії.

Посібник, окремо українською та російською мовами, можна прочитати онлайн, або ж завантажити собі:

– українська версія: http://issuu.com/internews-ukraine/docs/eu_association_agreement_in_your_me

– російська версія: http://issuu.com/internews-ukraine/docs/eu_association_agreement_in_your_me_be668776c108d5

Версія для друку