Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До уваги жителів Житомирщини! “Побачив? Прибери”: в Україні стартувала підготовка до найбільшої екологічної акції осені

06 Вересня 2021 • 16:02

Кіл-сть переглядів: 172

В Україні офіційно стартувала підготовка до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» у 2021 році.

 

Цього року жителі 24 областей нашої держави вийдуть на масштабне прибирання 18 вересня о 10:00.

 

В акції візьмуть участь люди незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти.

 

Долучитися до акції можна як волонтер, координатор, учасник та партнер. Більше деталей на сайті letsdoitukraine.org.

 

Організатори закликають приєднатися до наявних локацій або робити свої, брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запросити родину та друзів.

«Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати й здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Робіть фото, сторіси на локаціях до і після прибирання, відмічайте організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших. Результати своїх прибирань фіксуйте на сайті. Приєднуйтесь до наймасштабнішої соціальної події у Світі», — зазначає Юлія Мархель, координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні.

Формати прибирань будуть різні:

 

Колективні прибирання з сім’єю друзями чи колегами на одній із локацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції.

 

Індивідуальні прибирання вибраної вами забрудненої зони.

 

Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

 

Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток “EcoHike” та відмічайте забруднені й очищенні території.

 

Реєстрація ОДА, РДА, громади, населеного пункту — https://forms.gle/ iEzuRtK8oH9aVw3D7.

 

Реєстрація підприємства, установи, організації — https://forms.gle/ dVDAm7mHG2y1QUBa7.

 

Акредитація медіа та додаткова інформація за телефоном (095) 86 33 988, ldupresscenter@gmail.com – Анна Ваглай, керівник зовнішніх комунікацій Національного організаційного комітету «World Cleanup Day» в Україні.

 

Довідково. Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та крон принцеса Швеції Вікторія, активістка Грета Тунберг. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників. Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях України та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

 

Організатор акції в Україні — Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства соціальної політики України, Обласних державних адміністрацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Спільно з Міжнародним рухом «School Recycling World», Українським державним центром позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичний центром, Всеукраїнською асоціацією громад, Всеукраїнським молодіжним центром, Національною молодіжною радою України, громадськими організаціями, молодіжними рухами. Партнери акції: компанія PepsiCo Україна, корпорація «Біосфера», логістичний партнер компанія «Нова пошта» та інші корпоративно соціально відповідальні бізнеси, організації, установи.

Версія для друку