Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Долучись до фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» та обери свій приз

13 Вересня 2017 • 08:08

Кіл-сть переглядів: 518

1У вересні проходить щорічний міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки», переможці якого самі оберуть собі призи, які співмірні з вартістю фотоапарата, планшета та об’єктива в рамках призового фонду.

 

Триватиме конкурс до 30 вересня 2017 року. Участь у конкурсі можуть взяти усі бажаючі – як любителі, так і професіонали.

 

Мета конкурсу – зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії  –вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.

 

Цьогоріч переможці обиратимуться в таких номінаціях:

  • за найкращі фотографії – 10 перших місць
  • за найбільшу кількість сфотографованих пам’яток – 1-е, 2-е і 3-є
  • за найкращі фотографії по кожному з регіонів України
  • за найбільшу кількість сфотографованих пам’яток по кожному з регіонів України.

Щоб взяти участь у конкурсі, треба зробити три кроки:

  1. Зареєструватися у Вікісховищі (при реєстрації треба вказати дійсний e-mail).
  2. Знайти пам’ятку у наших списках пам’яток. У кожної пам’ятки є власний ідентифікатор (ID).
  3. Завантажити фото пам’ятки прямо з переліку: знайдіть у списках рядок із потрібним об’єктом, і в останній колонці натисніть на посилання «[Завантажити фото]» або «Завантажити ще фото».

Сфотографувати пам’ятки можна під час конкурсу або взяти старі фото, головне – свої власні. На конкурс можна надсилати будь-які фотографії, але важливо, щоб вони були якісними.

 

До 1 листопада 2017 року в кожній країні відбирають найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі.

 

Призи конкурсу співмірні з вартістю фотоапарата, планшета, об’єктива за перше, друге, третє місця в номінації за найкращі фото (і дрібніші за решту місць і номінацій). Традиційно призи переможці обирають собі самі в рамках призового фонду.

 

Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитись тут http://wikilovesmonuments.org.ua/info/

 

Щорічне проведення конкурсу «Вікі любить пам’ятки» не тільки дозволить зібрати велику кількість фотографій пам’яток, але й допоможе українцям пізнати забуті сторінки своєї історії, краще пізнати рідний край і спонукатиме бережно ставитися до надбань рідної культури.

 

Довідково: Організатори конкурсу – ГО «Вікімедіа України» зацікавлені в тому, щоб призери отримали саме те, що потрібно їм.

 

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією Вікімедіа Україна.

 

Конкурс визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. За вісім років проведення конкурсу було сфотографована понад 1,4 млн пам’яток.

Версія для друку