Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Донорство на Житомирщині

07 Серпня 2015 • 07:42

Кіл-сть переглядів: 879

Вчора, 6 серпня відбулося засідання круглого столу, під час якого обговорили проблеми донорства на Житомирщині та можливості їх вирішення.

Своїм досвідом до Житомира приїздили поділитися представники центру донорів із Сум, місцева влада м. Сум та громадські активісти.

Саме Сумський обласний Центр служби крові вже кілька років поспіль є найкращим донорським центром в Україні. Близько 10 років у Сумах працює високотехнологічне обладнання, а кількість донорів тільки збільшується.

«Чому ми підняли проблему, презентували її – тому що теж хочемо презентувати державно-приватне партнерство в Житомирській області», – розповів заступник голови обласної ради Руслан Годований.

«В нас дуже своєрідна область – це Чорнобильська зона, багато учасників бойових дій. Тому з одного боку ми маємо робити ці реформи і покращувати, а з іншого у нас немає права на експерименти», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Так, в Житомирі на сесію обласної ради буде внесене питання про створення нового товариства з обмеженою відповідальністю. Саме це дозволить Житомирщині мати високотехнологічне обладнання та купувати компоненти крові з націнкою всього в 1 %.

Довідково: Сумський обласний Центр служби крові – спеціалізована установа, вищої акредитаційної категорії, займається організацією донорства, заготівлею, тестуванням і переробкою донорської крові, виготовленням з неї компонентів і препаратів, зберіганням їх і забезпеченням компонентами та препаратами крові лікувально – профілактичні заклади міста Суми та області. Також він єдиний в Україні перебуває у спільному володінні обласної ради та приватного інвестора ПрАТ «Біофарма».

 

Версія для друку