Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Дошкільна група для дітей Сонця в Житомирі

29 Липня 2015 • 08:39

Кіл-сть переглядів: 1 073

Управління освіти і науки Житомирської ОДА започаткувало в 2014 – 2015 році експеримент і відкрило на базі комунального навчального закладу «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2» дошкільну групу для дітей, що мають синдром Дауна.

 

У даному навчальному закладі навчаються діти, що мають вади слуху. Медична статистика свідчить, що близько 75% дітей Сонця (саме так називають малюків, що народилися з синдромом Дауна) мають знижений слух, тож знання і досвід педагогів школи-інтернату № 2 дозволили забезпечити даній категорії дітей повноцінне навчання і розвиток.

 

5 – 6-річні малюки навчалися за окремим навчальним планом і спеціальними програмами, але у процесі навчання педагоги групи широко застосовували жестове мовлення. Світова практика свідчить, що саме такий підхід до навчання даної категорії дітей, при якому вербальний виклад матеріалу підкріплюється зоровими підказками (в даному випадку жестами), забезпечує активізацію різних аналізаторів, а значить – більш повне і свідоме засвоєння знань, більш швидкий та ефективний розвиток дитини.

 

Порівняння наслідків вхідного і вихідного тестування знань, умінь і навичок вихованців групи продемонстрували гарні результати. Крім того, за продовження навчання дітей Сонця у школі-інтернаті № 2 одноголосно висловилися їх батьки.

 

Управління освіти і науки Житомирської ОДА вирішило продовжити практику навчання дітей з синдромом Дауна у школі-інтернаті № 2, тож батьки можуть сміливо відправляти дітей на навчання.

 

Варто зазначити, що до цього часу в нашій області не існувало груп (класів) для такої категорії дітей, і діти Сонця виховувалися і навчалися разом дітьми, що мають порушення інтелектуального розвитку.

 

 

 

Версія для друку