Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ДСНС закликає: дотримуйтеся правил безпеки під час відпочинку на водоймах

15 Липня 2016 • 07:39

Кіл-сть переглядів: 561

З метою попередження та запобігання загибелі людей на воді рятувальники Житомирської області спільно з представниками засобів масової інформації провели рейдові перевірки стихійних місць відпочинку біля води. Рятувальники поспілкувались з громадянами та пояснили, які наслідки можуть бути в результаті недотримання правил безпечного відпочинку на воді.

Подібні рейди відбулись в Херсонській, Волинській та Чернігівській областях.

Під час рейдів рятувальники наголошували громадянам, що для купання варто обирати лише спеціально визначені для цього місця, щонайменше вони повинні бути перевірені і знайомі. Також фахівці Служби порятунку, вручивши людям інформаційні листівки, нагадали правила безпечного відпочинку на воді та техніку надання першої медичної допомоги потопаючому.

Довідково

За статистикою з початку літнього сезону на водних об’єктах країни загинуло 394 громадян, з них 29 — дітей.

 

Цього тижня черкаські рятувальники провели рейд берегами річки Рось, адже вони мають круті кам’яні схили, з яких дуже часто полюбляє пірнати у воду місцева молодь. Саме тому, в першу чергу фахівці ДСНС звернули свою увагу на любителів екстремального відпочинку.

14 липня на березі р. Інгул у м. Кіровограді відбувся виїзний брифінг та тренінг, під час якого громадяни та журналісти дізналися про основні прийоми порятунку на воді та реанімацію потерпілого.

 

Версія для друку