Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Експорт харчової продукції з Житомирської області

19 Жовтня 2015 • 06:44

Кіл-сть переглядів: 623

Підприємства харчової і переробної промисловості проводять постійну роботу із пошуку нових ринків збуту продукції. Географія експорту постійно розширюється і на сьогоднішній день включає в себе 34 країни світу, серед яких: США, Канада, країни Європи, Африки, Близького і Далекого Сходу.

 

У 2015 році підприємства харчової галузі області вперше налагодили експорт продукції до Польщі, ОАЕ, Ірану та Мавританії. ТДВ «ЖЛ» (Житомирські ласощі) розпочинає перші поставки кондитерської продукції до Китаю.

 

За 9 місяців 2015 року за межі області відвантажено 281,6 тис. тонн зерна, що на 234,5 тис. тонн (45,4 %) менше ніж за відповідний період 2014 року, з нього на експорт прямими поставками за межі України – 32,3 тис. тонн та 249,3 тис. тонн поставлено з метою експорту в морські порти Одеси, Миколаєва.

 

Прямі експортні поставки з області здійснювались до Швейцарії, В’єтнаму, Бахрейну, Білорусії, Бельгії, Німеччини, Литви, Польщі, Філіппін, Італії, Іспанії та Угорщини. В структурі реалізації зерна найбільше реалізовано кукурудзи – 227,7 тис. тонн (80,9 % від загальної реалізації) та сої – 21,3 тис. тонн (7,6 %).

Версія для друку