Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Енергозбереження не заради рейтингу, а заради людей

23 Липня 2015 • 14:47

Кіл-сть переглядів: 782

23 липня в Житомирській облдержадміністрації відбулася нарада-семінар на тему «Актуальність енергозбереження в сучасних умовах» за участю голови Житомирської ОДА Сергія Машковського, голови обласної ради Віталія Француза та директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадія Забродського.

 

На нараді були присутні голови районних державних адміністрацій та районних рад, міські голови та їх заступники, керівники структурних підрозділів, теплопостачальних підприємств та потенційні інвестори.

 

Актуальність наради була зумовлена тим, що з 20 липня Міністерство регіонального розвитку і будівництва відкрило моніторинг щодо проведення енергоефективних заходів у 2015 році, що пов’язано з підготовкою до нового опалювального сезону.

 

«Ми дуже потужно спрацювали щодо зменшення споживання природного газу, але у нас є серйозний потенціал покращити результати. В той же час ми повинні розуміти: яку б норму споживання газу нам не ставила держава, ми повинні на повну використовувати власні ресурси Житомирщини,– зазначив голова Житомирської ОДА Сергій Машковський. – Саме тому переведення котелень на альтернативні джерела палива є одним з пріоритетних завдань, яке я буду ставити перед керівниками районів».

 

За минулий опалювальний сезон на альтернативні види палива було переведено 117 котелень, економія газу склала близько 20 млн м. куб. За цими показниками область посіла 3 місце в Україні. Голова облдержадміністрації закликав присутніх показати в поточному році не гірший результат і, разом з тим, працювати над його покращенням.

 

Заплановано у 2015 році перевести 101 котельню на альтернативне паливо, прогнозована економія – 10 млн м. куб.

 

«Ми повинні провести опалювальний сезон якнайкраще. І не заради рейтингу в Кабміні і тих завдань, які перед нами ставить вище керівництво, а заради людей», – акцентував Сергій Машковський.

 

Розповів присутнім про досягнення Ємільчинського району у сфері енергоефективності голова районної адміністрації  Володимир Ширма. За допомогою різноманітних заходів, а особливо переведення котелень на альтернативні види палива, в районі вдалося досягти зменшення споживання газу державними установами у 2015 році майже у 10 разів, порівняно з попередніми.

 

З учасниками наради своїми пропозиціями поділилися представники ТОВ «Торговий дім “Крігер”», ТОВ «Энерджи Констракшен ТМ», ТОВ «Теплоенерго» м. Київ, ТОВ «Атмосфера» та Коростенського заводу теплотехнічного обладнання. Ці підприємства активно працюють на теренах Житомирської області, встановлюють енергообладнання різних видів та інвестують енергоефективні проекти.

 

Сергій Машковський, звертаючись до керівників районів, наголосив: «Пояснювати важливість нашої роботи в цьому напрямку немає потреби. Але я вимагатиму від кожного конкретних дій та результатів».

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 
Версія для друку