Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ФОТОРЕПОРТАЖ. Дружба без кордонів

13 Травня 2015 • 15:41

Кіл-сть переглядів: 819

13 травня у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича у рамках відзначення Дня Європи відбулися Дні чеченської культури на Житомирщині.

Ціль і завдання діаспори, як громадської організації,  показати культуру цього кавказького народу. Її діяльність спрямована  на подолання негативного іміджу  в Україні.

 

«Ми звикли отримувати інформацію із ЗМІ, а вона інколи спотворюється  інформаційним простором і тоді складається негативний стереотип чеченця. Сьогодні була представлена  культура та їх менталітет такими, які вони є насправді. Орієнтовно в Україні 6 тис. моїх земляків” –  сказав у своєму виступі голова правління Всеукраїнської  громадської організації  Садаєв Салман Аюбович. «Для нас головна мета – об’єднати, згуртувати чеченців, для того, щоб вони відчували себе повноправними членами українського суспільства, мали  змогу захистити свої права. У нас великі плани на майбутнє, попереду багато роботи, ми на початку шляху».

 

Дні чеченської культури, які проводяться в Україні, дуже важливі для зміцнення міжнаціональних контактів і дружніх відносин між представниками цього народу з іншими національностями, які проживають в Україні. А контакти з органами державної влади демонструють відкритість цього маленького за чисельністю, але великого за духом народу в українському суспільстві.

Версія для друку