Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ФОТОРЕПОРТАЖ. Житомирщина відзначає День Перемоги над нацизмом

09 Травня 2015 • 12:37

Кіл-сть переглядів: 1 262

9 травня відбулися урочистості з нагоди  70-ї річниці Перемоги над нацизмом.

 

На заході  були присутні представники влади міста та області, духовенство, народні депутати, жителі та гості міста.

 

Голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський висловив вдячність ветеранам та воїнам АТО: «Низький уклін всім, хто пролив і проливає зараз свою кров, хто віддав своє життя за нашу землю для прийдешніх поколінь. Ми завжди пам’ятатимемо про цей подвиг! Обіцяємо перемагати й надалі!».

 

Символ відзначення Перемоги – мак пам’яті. Ця квітка традиційно символізує для Європи пам’ять про героїв, загиблих у боях. Тому біля Монументу Слави було представлено дві макові інсталяції: створена дітьми алея із 2 тис. маків та найбільша макова квітка області навколо вічного вогню, яку житомиряни разом виклали з квітів.

 

Символічною стала передача гільзи, наповненої житом миру, від покоління ветеранів Другої світової війни учасникам бойових дій на сході України.

 

Юрій Галушкін, в.о. командира Високомобільних десантних військ, у своїй промові наголосив: «Дорогі ветерани, ми є гідними нащадками ваших героїчних подвигів. Я запевняю, що ми з честю виконуватимемо свій громадянський обов’язок. Я віддаю вам наказ: будьте здорові і живі! Ми разом відсвяткуємо перемогу на нашій Україні».

 

Для всіх учасників заходу працювала польова кухня. Після урочистостей ветерани були запрошені на святковий обід до ресторану.

Версія для друку