Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко: двосторонній діалог Уряду із місцевим самоврядуванням посилить реформу децентралізації

08 Грудня 2016 • 08:11

Кіл-сть переглядів: 535

84613Сутність реформи децентралізації полягає як у наданні додаткових ресурсів на місця, так і в умінні і можливостях ефективно й раціонально їх використати. Завдання Уряду – налагодити діалог і комунікацію із органами місцевого самоврядування. Це дозволить максимально використовувати нові інструменти і повноваження в інтересах об’єднаних громад.

 

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час урочистого засідання Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

За його словами, комунікації із самоврядуванням для уряду є можливістю точніше розуміти очікування громад щодо співпраці із центром.

 

«Реформа децентралізації поступово, але неухильно змінює країну. Для нас важливо чути людей, розуміти прагнення громад, які взяли на себе додаткові повноваження і відповідальність. Двосторонній діалог допоможе нам удосконалити реформу децентралізації, зробити її більш акцентованою та дієвою», — зазначив Зубко.

Версія для друку